Copyright © Vidinge Gård All rights reserved.
Hem.Info.Fiskesträcka.Regler.Aktuellt.Kontakt.
Deutsch
English

Fiskepremiär 2 April 2016

 

Så var Fiskesäsongen 2016 igång! Med sedvanlig premiärtävling gick startskottet klockan 10:00.

 

Även om tävlingen i sig är tradition så för dock 2016 en del ändringar med sig. I år var det för första gången längst fångade och fotograferade öring som tog hem pokalen och från och med i år gäller endast fiske hullinglöst eller med intryckta hullingar över hela sträckan

 

Väderprognosen hade förutsagt en ganska mulen dag, men vi hade vädergudarna på vår sida i år
igen, solen kom fram under dagen så vi fick en härlig varm dag. Framåt eftermiddagen bjöd värme och sol på kläckning så även torrisarna fick vara med och leka.

 

14:00 var det slut på tävlingstiden. Det serverades värmande viltgryta vid Järnladan medan vi väntade på att alla skulle komma tillbaks med sina resultat. Det var jämnt om längsta fisk, flera på över 40cm, vinnaren blev Albin Lord från Virserum, med en öring på 46 cm.  Möjligtvis hade landslagsfiskaren Jonas Olsson en lika lång men han är betydligt bättre på att nymfa än att sträcka måttband och bildbeviset var det som gällde.

 

En fantastiskt trevlig stämning vid Järnladan med förundrade “förstagångare” som imponerat konstaterar att det finns en lång strömmande sträcka där man kan fiska helt för sig själv i södra Sverige som bjuder på riktigt fint öringfiske.

 

Tack alla ni som kom och bidrog till en trevlig dag!