Copyright © Vidinge Gård All rights reserved.
Hem.Info.Fiskesträcka.Regler.Aktuellt.Kontakt.
Deutsch
English

Aktuellt

Fiskepremiär

2 April 2016

Säsongen 2016

 

Säsongen började otroligt bra och responsen för nya regler och ett mer långsiktigt tänk kring vår fantastiska sträcka har varit överväldigande positiva.

 

Några av höjdpunkterna var de ganska få men mycket nöjda gänget på premiärcampen som ville boka direkt till premiären 2017.

Sedan blev det väl tyvärr lite säsongen som försvann då vi redan i mitten på Juni började fightas med extremt låga vattennivåer och torkan och vattennivåerna häromkring under sommaren har varit värre än någon kan minnas.

Några gamla stötar kommer ihåg 1959 som ett år som var nästan lika illa men då fanns det ju ändå lite vatten kvar i bäckarna...

 

Vi hade planerat för mer aktiviteter men då vattnet fortsatte vara så lågt så blev det istället lagt på hyllan.

 

 

 

 

Och så förstås vår extremt lyckade Vidinge Dry Fly Camp,

som vi dessutom lyckades tajma perfekt med kläckning på Höneströmsdammen vid lunchserveringen i Järnladan!

Vi har öppnat en mini-shop i Fiskecentret på Vidinge Gård med det viktigaste flugfiskeplocket.

Här finns nu prylar, främst från Sameo bl.a deras grymt prisvärda JAW-set, tafsar, tafsspetsar, kemikalier, polariserande glasögon, deras hullinglösa flugor etc.

Hullinglösa flugor finns även bundna av Tobias Persson (Irish Fly Tying) och Jonas Olsson (Kapten Flugfiskelandslaget).

 

 

Glädjande nog verkar åtminstone många av de större fiskarna klarat sommaren.

Ett par rutinerade fiskare som kom förbi sista helgen tog tre i kilosklassen och själv provade jag på förmiddagen näst sista dagen och tog två på ungefär 40 cm (den första blev dokumenterad, fin men smal, den andra var lite rundare).

 

Nu hoppas vi framför allt på en regnig höst, extremt snörik vinter, fet vårflod och fyllda vattenreserver i sjön Alstern och hoppas få ser er här alla fiskevänner, systrar och bröder vid ett flertal tillfällen 2017.


Johan & Eva-Lena Philip

 

Det låga vattenflödet i Alsterån innebar att vi tog tillfället i akt och kunde jobba med biotopvård, tillsammans med Kristoffer, praktiktant från Forshaga Akademin, Simon och frivilliga hjälpande händer från Tobias och Jens samt även Lennart & Tore från FVO som hjälpte till att frakta stenar. Många stenar har fått ny plats och skapat nya ståndplatser och hålor åt öringen.

Under Juli/Augusti/September fick vi istället rekommendera fiske i Våraskruvsjön, där vi nu har en båt som man kan hyra på Fiskecentret på Vidinge Gård. En ensam båt finns på sjön och ingen har fiskat med fasta redskap här på år och dar. Här har vi haft både spinn och flugfiskare som framför allt jagat borrar i kilosklassen. Gott om gädda finns det med i alla storlekar