Copyright © Vidinge Gård All rights reserved.
Hem.Info.Fiskesträcka.Regler.Aktuellt.Kontakt.
Deutsch
English

Aktuellt

Flugfiskecupen 22 - 23 April

 

I helgen hölls årets första deltävling i Svenska Flugfiskecupen hos oss i Alsterån.

En iskall natt mot lördag morgon sänkte vattentemperaturen från redan kalla 6° till 4.5° och även natten mot söndagen höll ett par minusgrader. Hela helgen bjöd på riktigt aprilväder med blåst, hagel, snö, blandat med uppehåll med sol då och då. I synnerhet morgonpassen var riktigt svåra och erkänt duktiga, erfarna tävlingsfiskare kammade till slut hem topplaceringarna.

Trots tuffa förhållanden var stämningen på hög nivå med härliga deltagare som kämpade på utan att gnälla över saker man inte kan påverka. Organisation, logistik och arrangemanget runt hela tävlingen flöt hur smidigt som helst och fick massor med beröm av frusna men nöjda fiskare.

Tävlingen vanns rättvist av grymt skicklige Marino Rota som inte lämnar något åt slumpen.

Fler resultat och mer info om tävling: https://flugfiskecupen.se/

 

Läs gärna mer här, på Flugfiskaren i Smålands blogg:

https://flugfiskarenismaland.com/2017/05/01/gastbloggsinla gg-landslagskval-i-smaland/

 

Säsongen 2016

Antispinn 11-14 Maj

 

Här bjuder vi på lite bilder från en härlig helg med Antispinn gänget!

 

Fiskepremiär 1 April 2017

 

 

 

 

 

Så var fiskesäsongen 2017 igång!

 

Fiskepremiären inleddes traditionsenligt med fisketävling, där vinnaren av den längsta, fotodokumenterade och återinsatta öringen vann vandringspokalen, ett tjusigt diplom och en fickplunta från The Fat Trout. Vinnaren i år blev Peter Hallström med en öring på 42 cm.

 

När vi packade upp för frukost och kortförsäljning vid Järnladan regnade det lite lätt till och från och dimman hängde över Höneströmsdammen där vi mellan regnstunderna redan såg vak.

 

Efter frukost och upphämtning av kort spred fiskarna ut sig efter sträckan för att prick klockan 10 sätta igång med årets fiske.

Allteftersom dagen gick brände solen bort dimma och regn och vi fick sedan en härligt varm vårdag med kläckande bäcksländor och en bra fiskedag även för våra torrflugefantaster!

 

14:00 var det sluttid på tävlingen och de som deltagit samlades i Järnladan igen, där vinnaren korades och en värmande gryta serverades innan det var dags för de flesta att ge sig ut på ytterligare några timmars fiske innan dagen var slut.

 

För egen del hanns det sedan med lite eget sen eftermiddag/kvällsfiske där vi även nästan sprang på en älg.

 

Tack till er som kom igår, det var en riktigt trevlig dag i goda vänners lag och vi hoppas på en lång, fantastisk säsong!

 

Nu kläcker det!